HB.hteam.org

Portal hrvata HB

Šta je Josip Cvitanović rekao u Tužiteljstvu HNŽ o ubojstvu Marka Radića

Sponzorisano

Iz Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije jučer su prema Županijskom sudu u Mostaru uputili prijedlog za određivanje pritvora Josipu Cvitanoviću Cvikiju (46), koji je u ponedjeljak navečer hicima iz kalašnjikova u Mostaru usmrtio Marka Radića Maku (61).

Kratko saslušanje

Saslušanje Cvitanovića u Županijskom tužiteljstvu, koje je obavljeno preksinoć, trajalo je relativno kratko, ni puni sat, budući da je u dva, tri navrata, zbog bolova nastalih uslijed ozljeda na glavi tražio kraće pauze kako bi se umio, a koje mu je, prema svemu sudeći, nanio Radić nekoliko sati prije nego što ga je usmrtio.

Cvitanović se i tijekom uhićenja žalio na ozljede, a u utorak ga je policija vodila u Centar urgentne medicine (CUM) Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar, gdje mu je ukazana liječnička pomoć i nakon čega mu je urađen test na koronavirus.

Ni na saslušanju u Tužiteljstvu HNŽ nije naveo motiv ubojstva, niti je iznosio bilo kakve detalje, kako nam je to rekao njegov odvjetnik Miro Volarić.

Praktično, kazao je Volarić za Avaz, cijelo saslušanje se svelo na vrlo kratku izjavu: „Bio je to incident, pucao sam i ubio sam ga“.

S druge strane, istražitelji i dalje tragaju za puškom kojom je počinjeno ubojstvo, a Cvitanović im je i jučer zadavao glavobolju.
Kako saznajemo, on je promijenio priču te je istražiteljima kazao da oružje nije bacio u Neretvu na području Počitelja, kako im je to ispričao prekjučer, već na lokalitetu Bunskih kanala. Stoga, jučer su bili angažirani ronioci koji su pretraživali taj lokalitet, ali pušku nisu našli, piše Avaz.

Sahrana Marka Radića obavljena je jučer na groblju Potoci kod Mostara, nakon što je u mrtvačnici Bijeli Brijeg obavljena obdukcija tijela stradalog.

 

hb.hteam.org

Ostavite facebook komentar