HB.hteam.org

Portal hrvata HB

MILIJUNI NA MAKSIMIRU/Dinamo je plasmanom u nokaut fazu zaradio pravo bogatstvo, za taj iznos prodali su velikog talenta

Dinamo je kolo prije kraja grupne faze izborio plasman u nokaut fazu Europske lige. Modri su na gostovanju pobijedili Feyenoord 2:0 golovima Petkovića i Majera.

Modri su tako ostvarili još jedan veliki uspjeh u svojoj povijesti, a dobra igra u Europi donijela im je i milijune.

Hrvatski prvak je dosta napunio blagajnu, a u ovoj kriznoj situaciji koja je zadesila cijeli svijet dobro će im doći.

Dinamo je u kvalifikacijama za Ligu prvaka zaradio 860.000 eura, a za ulazak u skupinu Europske lige dobio je još 2,92 milijuna eura. Dinamo je dobio još 2,4 milijuna eura iz dodatnog UEFA-inog fonda na temelju rezultata u zadnjih deset godina.

UEFA plaća svaki bod osvojen u skupini

Svaki bod donosi 190 tisuća eura, a kako je Dinamo u pet kola osvojio 11 bodova u blagajnu na Maksimiru uplaćeno je nešto više od dva milijuna eura. Osvajanje prvog mjesta Dinamu je dobio dodatni milijun eura bonusa, a sami ulazak u nokaut fazu donosi 500 tisuća eura.

Prolaz u osminu finala donosi 1,1 milijun eura, četvrtfinale milijun i pol, polufinale 2,4 milijuna, a ulazak u finale 4,5 milijuna eura. Pobjednik Europske lige dobit će 8,5 milijuna eura.

Dinamo je ove sezone u Europi zaradio približno deset milijuna eura. Primjerice, taj iznos Modri su dobili prodajom Nikole Mora u Dinamo iz Moskve ovog ljeta.

 
 

 

Ostavite facebook komentar

About The Author