HB.hteam.org

Portal hrvata HB

Važan apel HRS-a uoči izbora u Mostaru

Priopćenje Hrvatske republikanske stranke (HRS) prenosimo u cijelosti, bez uredničkih intervencija.

“Svjedoci smo da određene političke stranke proteklih dana na nekorektan način vode kampanju, ne prezajući čak dijeliti svoje letke i političke pamflete i u dvorištima vjerskih objekata.

Ono što nas zabrinjava jeste činjenica da smo primili više upita građana, koji su vezani za telefonske pozive putem kojih se traže osobni podaci i matični brojevi navodno zbog Izbora. Radi se o pokušaju prevare i kršenju Zakona o zaštiti osobnih podataka. Birački popisi na kojima se nalaze podaci o biračima su davno sačinjeni, što se može provjeriti na web stranici Središnjeg izbornog povjerenstva.

Upozoravamo građane Mostara da ne daju putem telefona bilo kakve osobne podatke, jer netko ima namjeru to zloupotrijebiti, zbog čega možete biti financijski oštećeni. Ne oni koji podatke prikupljaju, nego oni čiji se podaci prikupljaju!

Moramo također naglasiti kako glasački listići, na kojima se glasuje nemaju nikakvih serijskih brojeva i oznaka, pa nitko niti u jednom trenutku ne može provjeriti za koga je netko glasovao.

Glasački listići se nakon brojanja stavljaju u posebne vreće koje se pečate te se dostavljaju u Središnje izborno povjerenstvo, koje jedino može donijeti naredbu da se glasački listići ponovno broje.

Političke stranke ne mogu brojati i provjeravati glasačke listiće!

Nemojte dopustiti da vas straše pričama da će se provjeravati kako ste glasovali, jer to jednostavno nije moguće! To je laž s kojom se želi utjecati na slobodnu volju birača. Neka vaš glas bude glas slobodnog izbora, a ne plod bilo čijeg nametanja ili zastrašivanja.

Jednoumlje smo pobijedili 1990 godine, pobijedit ćemo ga opet uz vašu pomoć!!!”

Ostavite facebook komentar

About The Author