HB.hteam.org

Portal hrvata HB

Je li fra Mirko Majdandžić ikada pročitao išta iz Biblije?

Sponzorisano

Ipak, jednog dana ćemo mi odgovarati će za svoje grijehe, baš kao i fra Mirko Majdandžić – svećenik koji bi trebao biti prvak i primjer u borbi protiv grijeha i zla, a ne kao netko tko ponosno pozirajući s njim ispija vino u podrumu samostana.

Ako te desno oko sablažnjava, iskopaj ga i baci od sebe. Ta bolje je da ti propadne jedan od udova, nego da ti cijelo tijelo bude bačeno u pakao. Ako te desnica tvoja sablažnjava, odsijeci je i baci od sebe. Ta bolje je da ti propadne jedan od udova, nego da ti cijelo tijelo bude bačeno u pakao.

Ovom biblijskom hiperbolom Isus nas poziva na ustrajnu borbu protiv grijeha i zla.

Nisam siguran je li fra Mirko Majdandžić pročitao ovaj biblijski citat, ali s obzirom na to da je svećenik trebao ga je pročitati i baš kao svaki drugi katolik nastojati involvirati u svoj kršćanski način života.

Kada je jučer Željko Komšić došao u posjet u fojnički samostan i kada ga je s osmijehom na licu dočekao gvardijan fra Mirko počinio je ozbiljan grijeh propusta i sazblaznosti.

Propustio je izreći istinu koju bi jedan katolički svećenik i gvardijan kao duhovni otac i primjer trebao naglas izgovoriti i pritom ne zamuckivati.

Nažalost, pored otaca sličnih fra Mirku, istina i pravda još će dugo čekati da budu uopće izgovorene, a kamo li zadovoljene.

Svaki iole racionalan pojedinac u liku i djelu Željka Komšića vidi oličenje zla i grijeha protiv ljudske slobode i razuma, a samim tim i protiv Božjeg zakona (ne čini drugima ono što ne želiš da oni tebi čine).

Iz tog razloga sablažnjuje slika koja je jučer upućena iz samostana u Fojnici.

U tome samostanu 13. studenoga 1993. godine ubijena su dvojica nedužnih fratara; fra Nikica Miličević i fra Leon Migić.

Na pragu samostana ubili su ih pripadnici tzv. Armije RBiH s kojom se lažac i manipulator Željko Komšić hvali i ponosi.

Njih dvojica, ni krivi ni dužni, ni po čemu nisu zaslužili da danas 27 godina nakon što su zvjerski smaknuti, kroz prag na kojem su ubijeni prolazi noga koja svjesno i na izuzetno perfidan način krade pravo, ne jednog čovjeka, nego njih više desetaka pa i stotina tisuća.

Takav čovjek ne zaslužuje autom proći pored fojničkog samostana, a kamo li u njega ući i pritom biti svečano primljen i dočekan.

Istinu, jasnu kao dan, pored zdravih očiju neki očito ne žele vidjeti.

I umjesto da se barem pokriju ušima oni svjesno veličaju laž u ljudskom obliku, vuka u janjećoj koži.

Ipak, jednog dana ćemo mi odgovarati će za svoje grijehe, baš kao i fra Mirko Majdandžić – svećenik koji bi trebao biti prvak i primjer u borbi protiv grijeha i zla, a ne kao netko tko ponosno pozirajući s njim ispija vino u podrumu samostana.

hb.hteam.org

Ostavite facebook komentar

About The Author