HB.hteam.org

Portal hrvata HB

BEVANDA UPOZORIO CIKOTIĆA: Premještanje migranata u našu županiju može izazvati nesagledive posljedice

Sponzorisano

MINISTAR UNUTARNJIH POSLOVA HNŽ

Ministar unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije Slađan Bevanda  povodom premještanja migranata iz Unsko-sanskog kantona na područje Bradine, u općini Konjic, u HNŽ-u uputio je pismo ministru sigurnosti BiH Selmi Cikotiću.

Bevanda je Cikotića obavijestio da MUP HNŽ nije u mogućnosti angažirati policijske službenike i preuzeti pratnju autobusa s migrantima, jer se, kako je naveo, radi o aktivnostima neusaglašenim sa razinama vlasti u HNŽ i jedinice lokalne samouprave u Konjicu.

Područje HNŽ već preopterećeno

Bevanda je naveo da ih na takvo ponašanje obvezuju zaključci Županijske skupštine i Vlade HNŽ.

On je Cikotića upozorio i na to da da je najava o premještanju migranata izazvala ogromnu uznemirenost građana te da se velika grupa mještana, za sada, više od 150 samoorganizirala i da planira vlastitim tijelima i drugim preprekama zapriječiti dolazak migranata u njihovo mjesto.

– Ovakav ishitreni postupak Službe za poslove sa strancima sa sigurnosnog aspekta za MUP HNŽ je također apsolutno neprihvatljiv. Područje HNŽ je već u velikoj mjeri opterećeno sigurnosnim problemima koje izazivaju migranti i ove godine je zabilježeno preko 250 slučajeva poduzimanja mjera i radnji prema migrantima. Sadašnje najave i eventualni njihov smještaj na područje HNŽ bi još dodatno destabilizirao ionako opterećenu sigurnosnu sitiaciju.

Nesagledive posljedice

Isto tako , upozoravamo i na činjenicu nedostatka policijskih službenika u ovom Ministarstvu i pojačane aktivnosti na realizaciji akcije „Mirni blagdani“ , aktivnosti na realizaciji Naredbi Kriznog stožera u vezi pandemije COVID-19 i drugih.

Zadaća MUP-a HNŽ je pružanje maksimalne osobne i imovinske sigurnosti svih građana ove Županije i svih onih koji borave na ovom području a ovakvi potezi prebacivanja sigurnosnih problema na naše područje nisu prihvatljivi, nego naprotiv mogu izazvati nesagledive posljedice i narušiti stanje sigurnosti-istaknuo je u pismu Bevanda.

 

hb.hteam.org

Ostavite facebook komentar